fbpx

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Szöveg” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

igaz“Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.”  – Albert Einstein

Véleményem szerint a legegyszerűbb önismereti eszköz a kérdés, mely egy hihetetlenül hatékony segítség a kezünkben, ha elakadtunk vagy egyszerűen szeretnénk jobban megismerni magunkat. Néha a megfelelő kérdés megfogalmazása elegendő, még akkor is, ha nem tudjuk rá a választ azonnal, hiszen ez az első lépés, hogy megértsük és elérjük céljainkat.

 Az alábbi 10 kérdés megválaszolása véleményem szerint a legegyszerűbb önismereti munka, amit minden embernek el kellene végeznie bizonyos időközönként. Ha őszinte válaszokat adunk, jobban fogjuk ismerni magunkat, hogy jelenleg hol állunk és mit szeretnénk pontosan az életben. Tedd meg az első lépést, hogy változtatni tudj! Ne feledd, a külső körülményeken nem fogsz tudni mindig változtatni, viszont hatalmadban áll átformálni a hozzáállásodat, gondolkodásodat és a tetteidet!

 Íme a 10 legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak:

  1. Mennyire szeretem magamat? (Egy 1-10-ig terjedő skálán: 1 nagyon nem, 10 teljes mértékben.)

  2. Mi a legnagyobb álmom?

  3. Melyik 5 emberrel töltöm a legtöbb időt? Hány közülük pozitív és hány negatív gondolkodású?

  4. Milyen voltam gyerekkoromban? Mi akartam lenni, ha felnövök?

  5. Melyik 3 tulajdonságomra vagyok a legbüszkébb?

  6. Mire nem vagyok képes?

  7. Mi a legnagyobb félelmem az életben?

  8. Mi tesz igazán boldoggá és miért vagyok hálás a jelenlegi életemben?

  9. Ha bármi lehetséges volna, ma mit változtatnék az életemben?

  10.  Mi az első lépés amit ma meg tudok tenni, hogy elérjem a célom?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

About the Author Tölgyessy Zsófi

Tölgyessy Zsófi, life & marketing coach, ex-munkaholista marketing vezető Hátrahagyta a vállalati mókuskereket, hogy valóra váltsa két legnagyobb álmát: beutazta Délkelet Ázsiát és felépítette a saját álom vállalkozását. Mitől álom? Mert két szenvedélyét öleli fel: marketing, üzlet & vállalkozás fejlesztés, mindezt a coaching & inspiráció eszköztárával megtámogatva, hogy valóra tudd váltani az üzleti és magánéleti álmaidat. Inspirációért csatlakozz a Váltsd Valóra az Álmaidat FB csoporthoz, tippekért a Szeretem a Vállalkozásom FB oldalhoz.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!