fbpx

Biztonságos az érdeklődés?

Miközben már napok óta a Szívből Értékesíteni tanfolyam tananyagán járt az eszem, az értékesítésen és azon, milyen témák kapcsolódnak hozzá, bejött egy új téma, amiről gyorsan fel is vettem egy rövid podcast adást Neked, mert szerintem sorsfordító. 

Fel mered kelteni az emberek érdeklődését?

Elmentem Nordic Walkingolni és közben "ástam" magamon, ami egy Theta Healing eszköz. Akkor alkalmazom, amikor olyan korlátozó mintát / félelmet fedezek fel, amivel már nem tudok mit kezdeni naplózással, "sima" önismereti munkával. Eközben jött fel az érdeklődés témája.


  • Biztonságos számomra? 
  • Hogyan kaptam érdeklődést másoktól az életem folyamán?
  • Milyen fogalmakat, érzéseket társítok hozzá?

Ki mersz állni az emberek elé, megmutatni magadat?

A marketing is használja az "érdeklődészerzés" kifejezést, tulajdonképpen az a legfontosabb kérdése: Hogyan keltsük fel az ideális vevő figyelmét a termékünk iránt? Ehhez ki kell állnunk a "színpadra" és megmutatni magunkat, a termékünket, szolgáltatásunkat. Ha elbújunk, akkor nem működik a dolog. 


Az érték-esítés alapja az értékesség. Mennyire gondolod értékesnek magadat, a vállalkozásodat, a termékeidet. De mi van akkor, ha annak gondolod, de félsz attól, hogy az érdeklődő hogyan reagál. Nem tudatosan, hanem tudatalatt. Mi van, ha az van bekódolva tudat alatt, hogy el kell bújni (hogy biztonságban legyél)? Minél kevesebb ember talál rád, keres meg, annál inkább elkerülöd a "veszélyt".  Ismétlem ezek nem feltétlenül tudatos dolgok, hanem akár generációkon át magunkkal hozott érzések, lenyomatok.


Szóval erre bukkantam. Hallgasd az egész podcastot szeretettel és utána gondold át, hogy van ez a téma az életedben és a vállalkozásodban. (Érdekes módon pont 11 perc 11 másodperc lett:) 

>