fbpx

Biztonságos változnom.

Biztonságos számomra a változás. A komfort zónámból való kilépés. Gondolhatok ma mást, mint tegnap.  Lehet ma más fontos, mint ami tegnap volt.

Tegnap az voltam, ma ez. Nem szöges ellentéte a tegnapnak, de ma már más vagyok és ez rendben van. Mert állandó változásban és fejlődésben vagyok.

Biztonságos változnom. Biztonságos meglátnom egy félelmet és aztán mást választani. Biztonságos kilépnem, meglépnem, elhagynom, megváltoztatnom, kipróbálnom. Mert a szívem hajt és már csak őt tudom követni. Biztonságos változtatnom, ha az szerep, amit játszom, nem is én vagyok.

Mindig van választásom. És bár a változás néha nehéz és félelmetes, még egy változással sem dőlt össze a világom. Pontosabban lehet, hogy összeomlott, de aztán újra épült. Mindig újra épült. Lehet, hogy nem két perc alatt. De mégis mindig minden a helyére került, még a legkilátástalanabb helyzet is egyszer a helyére került.

Biztonságos változásban lennem. Biztonságos nem értenem éppen, hogy ki vagyok, mit akarok és mi a motivációm. Mert tudom, hogy a változásban ott rejlik a fejlődés, valami új megszületése.

Biztonságos ma másnak lennem, mást választanom.

Biztonságos ma kiállni magamért, biztonságos felrúgnom mindent, ha a szívem azt érzi, hogy most nem jó.

Mérlegelek, gondolkozok, elemzek, de nincs racionális magyarázat arra, amit éppen tenni készülök. Csak tudom, ott, legbelül, hogy meg kell lépnem.

Aztán veszek egy mély levegőt és hirtelen békében vagyok. Mert tudom, hogy változok, még inkább haladok afelé aki igazán vagyok. És hátra hagyok mindent és mindenkit, aki már nem vagyok.

Mert csak így tudok tovább lépdelni az utamon.

Már nem félek, hogy változok. Nincs bennem kényszer, hogy azonnal tudjam merre is halad a változás útja. Mert bízok, hiszek, hogy vezetve vagyok az utamon. Tudni fogom, hogy merre lépkedjek. A célom ismeretlen, de mégis ismerős. A szívem megtart, irányít, sugall.

Biztonságos változnom, biztonságos másnak lennem. Mert semmi másra nem vágyom jobban, mint hogy teljes szívből megéljem az igazi önmagam.

Maszkok, álarcok, megjátszás, játszmák, bizonyítás, alku nélkül.

Most élek, most vagyok itt, a legjobbat akarom magamnak. És tudom, ha nekem jó, másoknak is sok jót fog hozni az életébe. Felelősséggel tartozom magamnak. Kötelességem a szívemet követnem és a szabadságom útját járni.

Annyira jó, annyira finom minden olyan pillanat, amikor igazán Én vagyok. Nincs megjátszás. Néha nem értem, mert kívülről úgy tűnik, mintha a szöges ellentéte lenne mindannak, ami eddig voltam. Mégis sokkal valóságosabb, mint eddig bármi volt.

Biztonságos változnom, mert a változásban ott van a felelősségem. A boldog éltet választom. Ma is, aztán holnap.

Aztán talán holnap után nem sikerül, de aztán újra meglelem a fonalat, ami változásnak tűnik, de igazából nem is az.

Minden mantrát a saját belső utam inspirál. Éppen egy kisbuszban zötyögök Koh Chang szigetéről, Bangkok felé. Holnap irány Bali.

5 éve pont Koh Chang szigetén ért véget a féléves utazásom, miután hátra hagytam a felsővezetői mókuskereket. Érdekes volt visszagondolni az akkori Zsófi gondolataira. A viharra, a kérdésekre, a félelemekre, amik bennem dúltak. Fogalmam sem volt, hogy mi lesz. Csak tudtam, hogy a régit már nem tudom tovább csinálni.

Ismét úton vagyok, 5 évvel később, megváltozva. Az, ami akkor csak egy kósza (őrült) álom volt, ma már a valóság. Ki gondolta volna? Egy laptopról dolgozni, utazni, szabadnak lenni, nem íróasztal mögé láncolva élni..

Olyan félelmetes volt a változás, hogy évek kellettek a változtatáshoz, hogy meg merjem lépni és azt mondjam magamnak: MEGÉRDEMLED, HOGY KÖVESD AZ ÁLMAIDAT!

Féltem, nehéz volt, de menet közben megszületett egy új Zsófi, az igazi Zsófi. És még most is születik és még sokszor meg fog változni. Hiszen az élet maga állandóan változik, de egy biztos: Soha többet nem nyomom el a szívem útját és mindig törekedni fogok arra, hogy meghalljam a hangját.

Mert a világon a legfontosabb kapcsolódás a szívemmel van.  És ez az út bizony változással tarkított, izgalmas, fejlődéssel teli Nem mindig könnyű, de mégis csodálatos.

Biztonságos változnom.

>