fbpx

“Vagyok, aki vagyok, ugye mellém állsz, lehetek még nálad ÁSZ?” – aki emlékszik erre a dalocskára, biztosan elmúlt már 25:). Ezek a sorok jutottak eszembe, ahogy itt ülök. Vagyok aki vagyok, tartok ahol tartok, érzek, amit érzek éppen, mindig magam mellé állok? Hányszor és hányszor ítéljük meg magunkat és másokat napi szinten? Hányszor vagyunk magunk ellen? Atyagég!!!! Szóval, ez elgondolkoztatott és megszületett a heti mantra:

“Önmagam lehetek.”

Nem kell megjátszanom magamat. Sem mások, sem önmagam előtt. Nem kell benyelnem dolgokat, amik nem jók nekem. Nem kell egyetértenem azzal, amivel mindenki más egyet ért. Őszintén önmagam lehetek. Nem csak lehetek, vágyok rá, úgy igazán, hogy minden porcikámat átjárja az igazi valóm.

Nem a megtanult, elvárt, felvett dolgokat akarom csinálni, mondani, gondolni, érezni.

Ez az e-heti mantránk. Mindig egy olyan gondolatot hozok, ami engem is foglalkoztat. Az elmúlt napokban többször szembejött velem a kérdés: Ki is vagyok én igazán? Mit is szeretnék igazán? Mire vágyok, mi az álmom? Nem az 5 évvel ezelőtti, vagy a 3 hónappal ezelőtti álmom, most, ma, mit szeretnék?

Ahogy figyeltem, elkezdetek jönni a válaszok. Pontosabban a tükör, hogy hányszor cselekszem, létezek, gondolok a komfort zónámból, egy talán begyöpösödött állapotból. Pedig nem vagyok éppen a komfort zónában jelenleg.

Ázsiában vagyok újra, ami ugyan ismerős táj, de most nincs konkrét időkeret. Próbálom szabadon engedni a lehetőségeket és nem bekorlátozni minden lépést. Szóval ez aztán nem komfort zóna nekem, aki tervez, célokat tűz ki. De őszintén szólva azt érzem, hogy nem akarok célokat kitűzni, pontosabban másféle célokat szeretnék.

Csupán kereteket adni: sokat mosolyogni, egészséges lenni, jógázni, befél figyelni, nevetni, jó emberekkel kapcsolódni, visszaadni az embereknek, tenni azért, hogy jobb legyen a világ.

Elhitették velünk, hogy ezek romantikus, álmodozó és talán nagy szavak. És az a normális, ha az a célom, hogy X milliót akarok keresni a vállalkozásomban, 2 könyvet írni, 3 programot létrehozni, 20 ügyfelet coacholni stb.

Harc van bennem. Mert a régi célokat nem értem, de még nem hiszem el az újat. Az értékrendem nem változott, a cél tulajdonképpen ugyanaz, de most mégis más.

Önmagam lehetek.

Szerethetem a szomorú, feszült, félős Zsófit ugyanúgy, mint a boldog, világjáró, inspiráló Zsófit. Mindkettő én vagyok.

Lehetek sikeres, majd sikertelen. Mert akkor is önmagam vagyok.

Lehetek mosolygós, mindent tisztán látó, majd totál őrült állapotba kerülő, „mindennek vége” állapotba zuhanó. Mert akkor is önmagam vagyok, Én vagyok.

Kimondhatom bármikor azt, amit gondolok, mert biztonságos, ha önmagam vagyok.

A vállalkozásomban lehetek nő, gyenge, sírhatok, érezhetem, hogy segítségre van szükségem, csinálhatom úgy a marketingemet, ahogy Én akarom, ahogy nekem jó. Nem kell követnem mindenki mást.

Kikérhetem magamnak azt, hogy csak akkor vagyok Valaki, ha 5000 lájkom, 10 000 insta követőm van, ahol azt mutatom, hogy milyen király életem van itt Ázsiában, a tengerparton..

Igen, az van: reggel friss kókuszért sétálok, majd lemegyek a jógamatracommal a partra, úszok a kristálytiszta vízben, mangót eszek, a teraszon vagy éppen a parton dolgozok, strandolok, minden nap látok elefántokat, a dzsungel szépsége vesz körbe, meleg van, barátok vesznek körül. Imádom. De nem vagyok őszintén önmagam, ha minden nap posztolok róla egy képet, mert „kell. Őszintén önmagam akarok lenni ebben is. Most jól esik posztolni, írni. De lehet, hogy holnap nem.

Az elmúlt 5 évben a saját vállalkozói utamat jártam. Napról napra építettem fel, hogy ki akarok lenni, hogyan akarom megélni és milyen marketinget szeretnék mellé tenni.

Az Inspirációs Marketing Iskola ezt a hatalmas tudást és inspirációt gyűjtötte Neked össze, hogy valóra váltsuk a vállalkozói álmod!

Online, tehát bárhol és bármikor végezheted, de egy zárt FB csoportban 3 hónapon át fogjuk a kezedet, hogy valóban cselekedj és haladj az utadon. De már csak jövő hétig tudsz csatlakozni, kattints a részletekért!

Végül,  egyik kedvenc íróm , Gabby Bernstein, mantrájával zárom soraimat: „Nincs annál szexibb, mint amikor az autentikus önmagam vagyok és az igazságomat élem.”

U.i.: …még a marketingedben is!

>