fbpx

Mi a köze van a két szónak egymáshoz: motiváció és divat? Szerencsére sok minden.

Betti néhány éve valóra váltotta az álmát és elkészítette az első ruhakollekcióját. Ráadásul komoly szándéka volt vele: motiválni, inspirálni másokat, rövid mantrák segítségével, amik szebbé varázsolják a napunkat. Nem csak szépek, de boldogak is leszünk tőle, ez aztán az álom combo)

Mit volt a vállalkozói álmod, mit szerettél volna létrehozni és mikor indult a vállalkozói történeted?

2015 év elején határoztam el, hogy elindítom a saját vállalkozásomat, noha előtte sosem voltak hasonló terveim. Rengeteg tanulás, utánajárás, tapasztalás után 2016 januárjában készültem el az első kollekciómmal.

Az én misszióm az volt – és jelenleg is az, csak az évek alatt kiforrottabbá vált -, hogy olyan ruhákat készítsek, melyek alapdarabok és mindig, minden helyzetben megállják a helyüket, de emellett pozitív hatással is vannak az életünkre. Ruhákra hímzett motiváló üzenetekkel és mantrákkal szeretném befolyásolni a vásárolóim életét pozitív irányba.

Mi a miérted, a motivációd? Miért csinálod?

Az elsődleges személyes „miértem” mindenképp az volt, hogy a szenvedélyem legyen a hivatásom és olyan „munkát” végezhessek, amit örömmel teszek nap mint nap.

Továbbá célom az, hogy segítsem azoknak a hölgyeknek a mindennapjait, akiknek az önértékelésük vagy a motiváltságuk nincs a helyén és szükségük van egy kis támaszra a napjuk során. Magamból kiindulva tudom, hogy mennyire befolyásolja az életünket az, ahogyan magunkhoz állunk, amennyire magunkat szeretjük – ezt tapasztalva pedig missziómként tekintem, hogy másoknak is „felnyissam a szemüket”, hogy mennyire lényeges lépés az, hogy megszeressük magunkat, valamint mindehhez egy kis mankót is szolgáltatok nekik – kabalaruhák „személyében”.

Milyen félelmekkel szembesültél az elején és mi jelentette a legnagyobb problémát számodra?

Az én korlátozó hiedelmeim melyeket még a mai napig is nehezen vetkőztem le a jól ismert „ebből nem lehet megélni” para. Nagyon sokszor korlátozom saját magamat még most is a gondolataimmal. Tény, hogy nagyon nehéz és költséges folyamat beindítani egy vállalkozást és hosszú idő az is mire beindul és azt a bevétel nyújtja amit mi elvárnánk tőle – sokszor beleestem abba a hibába, hogy ledegradáltam a márkám vagy a munkámat csak azért, mert többet vártam tőle, mint amilyen fázisban éppen járt. Türelmet tanultam és tanulok még mindig.


Mik voltak az első, leghasznosabb lépések, amiket megtettél?

Mivel teljesen ismeretlen szakmát kezdtem el, ezért nekem fontos volt, hogy minél jobban belelássak a folyamatokba, ezért rengeteg tanfolyamra mentem el. Ez önbizalmat adott és egy kicsit hozzáértőbben tudtam belekezdeni – de a tanulópénzt azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell fizetnie, ezt nem tudjuk kikerülni. Nekem sokszorosan meg kellett fizetni, hiszen olyan hibákat is elkövettem ami a tapasztalatlanságomból és a hozzá nem értésemből fakadt – de megtanultam a leckét.

A leghasznosabb lépés mégis az volt, hogy töretlenül hittem magamban. Az indulás hónapjaiban igyekeztem minden kis ördögöt kizárni a fejemből és nem törődni a veszélyekkel, a félelmekkel – arra ráértem utána is. Tudtam, hogyha ezekre hallgatok akkor sosem merek lépni és nem indítom el azt amit szeretnék. Persze, a kis ördögnek sokmindenben igaza volt, de ez is ezzel jár azt gondolom. Nem szabad, hogy a nehézségek eltántorítsanak a célunktól.

Hogyan jöttek az első vevők, ügyfelek?

A vállalkozásom első egy évében szerintem kijelenthetem, hogy nagyrész csak magammal és a közeli ismerőseimmel – akik nagyon lelkesen követtek – kommunikáltam a különböző felületeimen és az első vevők is az ismeretségi körömből került ki. Sosem felejtem el azt az érzést, amikor beérkezett az első rendelés hivatalosan a webshopon keresztül egy teljesen ismeretlen személytől – Ki ez? Hogyan? Mégis hogy talált rám? 🙂

Hogyan változott meg az életed, amióta vállalkozol?

Teljesen. Maga a vállalkozói lét egy egészen más életvitelt eredményez, mint amikor alkalmazottként dolgoztam. Azt gondoltam korábban, hogy ez nem lenne nekem való, most pedig képtelen lennék nem ezt csinálni.

A nehezebb pillanatokban is ez ad erőt. Azt csinálhatom amit szeretek, a magam ura vagyok és van egy nemes misszióm, ami hiszem, hogy idővel beérik – vele együtt a sok-sok munka is.

Milyen tippet adnál a vállalkozó társaidnak, hogy segítsd őket az úton?

Legyen valaki melletted aki motivál, hisz benned és csak rá hallgass. Próbáld meg kizárni kezdetben az életedből a kétkedőket, ne engedd, hogy a kétely beszivárogjon a fejedbe, életedbe mert képes annyira megbénítani, hogy csak egy helyben toporgás lesz belőle.

Cabala fashion Instagram oldala

Cabala fashion weboldala

>