Borsi Tünde és Buránszki Szilvi a Wine&U borbár tulajdonosai és alapítói. 8 órás főállás mellett hozták létre a vállalkozásukat és működtetik a mai napig. Szeretek olyan embereket bemutatni, aki engem is inspirálnak. Leborulok a hölgyek kitartása, energiája és hite előtt. Inspiráljon titeket is a történetük és erősítse azt, hogy nincs lehetetlen.
Kedvenc mottó: „Life is too short to drink bad wines or beers.”
Mit volt a vállalkozói álmotok, mit szerettetek volna létrehozni és mikor indult a vállalkozói történet?
A miénk egy közös történet, a neve Wine&U. A sztori olyan másfél éve indult, a működő vállalkozás június 29-én lett egy éves (2018). Ez idő alatt sikerült megalapítani és működtetni Budapest legjobb borbárját (BPNA award 2018), ahol csak kis pincészetek nagy borait kínáljuk megismerésre a közönségnek, egy adag lazasággal és önismerettel megfűszerezve.
Mi a miértetek, a motivációtok? Miért csináljátok?
Mert nyomot szeretnénk hagyni a világban, legalább egy kicsit, legalább a magunk módján. Mert a bor egy szerelem, ami mindig újat hoz, érdekes embereket, fontos barátságokat. Mert szeretjük látni a Wine&U-s törzsvendégeket, ahogy a beszélgetéseink hatására változnak, fejlődnek, vagy csak bejönnek elmesélni a saját történetüket. Mert az emberek motiválnak.
Milyen félelmekkel szembesültetek az elején és mi jelentette a legnagyobb problémát számotokra?
A legnagyobb félelem az egyedül maradás volt. Mint említettem ez egy társas vállalkozás, kollégákból lettünk barátok, barátokból (vagy a barátság mellett leginkább) üzlettársak is. Sokban hasonlóak és sokban eltérőek vagyunk. Az én félelmem az volt, hogy valamikor a közepén, amikor segítségre lenne szükségem nem lesz, hogy egyszer csak ottmaradok a gondokkal teljesen egyedül. A legnagyobb kihívás saját magam legyőzése volt. – Tündi
Az én legnagyobb félelmem pedig a pénz … lesz-e elég? Ma is küzdök ezzel a démonnal több kevesebb sikerrel:) – Szilvi
Mik voltak az első, leghasznosabb lépések, amiket megtettetek?
Haha, elmentünk Zsófi Álomvállalkozói Workshopjára 🙂 – és ez tényleg nem vicc.
Őszinteség – magunkkal és egymással. Az abban való megegyezés, hogy bármi gond van, tegyük ki az asztalra, hogy meg lehessen beszélni. Enélkül már régen nem létezne sem a Wine&U, sem a barátságunk.
Hogyan jöttek az első vevők, ügyfelek?
Szokásos módon, először a barátok és az ő barátaik jöttek, utána lassan cserélődött és keveredett a közönség. A kiváló borok és a magas színvonalú kiszolgálás meghozta a gyümölcsét, ma már sokan jönnek hozzánk korábbi vendégek ajánlása miatt, vagy térnek be az egyre hangulatosabb teraszra.
Hogyan változott meg az életetek, amióta vállalkoztok?
Közel folyamatos az alváshiányom 🙂 , és mindemellett sokkal energikusabb vagyok. Mindketten 8 órás főállás mellett vállalkozunk, ami nem teszi kifejezetten könnyűvé a helyzetet. Nehéz így intézni a beszerzéseket, jelen lenni az életünk fontos eseményein.
Sokkal jobban szervezem az időmet, hiszen muszáj, és emellett nagyon sok energiát ad, hogy az emberek szeretik hallgatni a történetet, a meséket a borászokról, borokról. Szinte a második otthonom lett a Wine&U. – Tündi
Teljesen áttevődött a fókusz a Wine&U-ra és minden más csak másodlagos, kivéve persze én. Nagyon figyelünk időről időre arra, hogyha nem érezzük jól magunkat, vátloztassunk valamin.
Pl: Egy jó ideig mindketten mentünk minden este és mikor jött az érzés hogy már nem öröm hanem kicsit kötelesség akkor behoztuk a heti beosztást.
Fontos hogy figyeljünk ezekre mert ha nem szívből megy akkor annak nincs éretelme, jövője. – Szilvi
Milyen tippet adnátok a vállalkozó társaitoknak, hogy segítsétek őket az úton?
Soha ne add fel, ha eléggé hiszel benne, megvalósítható az álmod. Őszintén, nehéz lesz, és lesznek pillanatok, amikor sokkal-sokkal könnyebb lenne feladni, mert a fal túl magasnak tűnik.
Viszont, türelemmel, kitartással, egy jó baráttal és egy pohár borral szinte mindenen tovább lehet jutni. 🙂 Ha teheted legyen egy üzlettársad akivel támogatjátok, erősítitek egymást bármi is történjen.
*A képekért köszönet: Wine&U borbár és www.welovebudapest.com.