fbpx

Zita kedvenc mottója:

„Be the energy you want to attract”

(Légy az energia, amit be szeretnél vonzani.)

Zita alig egy éve indította el a vállalkozását, fantasztikus jóga órákat és workshopokat tart. Imádják a tanítványai, mert harmóniában van önmagával. Ez jellemezte a vállalkozói útját is, bár őt sem kerülték el a félelmei és a kihívások az úton, mégis próbált mindig szeretettel és lelkesedéssel végighaladni a folyamaton. 

Véleményem szerint Zita sikere abban rejlik, hogy a fókuszt egy inspiráló közösség építésére helyezte és hagyott időt annak, hogy felépüljön. Rendszeresen oszt meg hasznos és értékes tippeket, teljes szívből törődik a diákjaival.

Mi volt a vállalkozói álmod, mit szerettél volna létrehozni és mikor indult a vállalkozói történeted?

Az álmom egy olyan jóga közösség építése volt, ami aktív és egymást inspiráló emberekből áll. Szeretek értéket teremteni, és egy összetartó, támogató közösség kialakítása óriási érték számomra.

A vállalkozói történetem 1 évvel ezelőtt indult, pályaelhagyó újrakezdőként. A hobbim vált ekkor a hivatásommá és ez az, ami motivált az úton.  


Mi a miérted, a motivációd? Miért csinálod?

Szeretném a valódi jógát minél több emberrel megismertetni annak érdekében, hogy javíthassanak testi és mentális egészségükön. A világnak sok tekintetben változásra van szüksége, és a változás azzal kezdődik, hogy mi magunkon változtatunk. A jóga gyakorlásával ez elérhető, bárki számára. Jó lenne, ha elterjedt lenne az a nézet, hogy a jóga nemcsak a hajlékonyaké. A jóga mindenkié.

Milyen félelmekkel szembesültél az elején és mi jelentette a legnagyobb problémát számodra?

Számomra a klasszikus félelem, hogy kudarcot vallok és nem sikerül, elég meghatározó, sőt bénító volt. Komoly nehézséget jelentett elhinnem, hogy amit csinálok, érdekli az embereket, itthon is, Magyarországon.

Hogy igenis értékes, amit nyújtok, és igenis megkérhetem az árát. Illetve, sok gátlástól kellett megszabadulnom ahhoz, hogy fel tudjam magam vállalni úgy, ahogy vagyok. Azt hiszem, ez még mindig folyamatban van.

Mik voltak az első, leghasznosabb lépések, amiket megtettél?

Talán a leghasznosabb az volt, hogy jelentkeztem Zsófi tanfolyamára. Óriási löketet adott. Akkor még nem volt semmim, cégnevem sem. Mire végeztem a hathetes tréninggel, megvolt a név, kész volt a honlap, kialakult az órarend, a célok, az árazás és az első blog.

Hiába van az embernek erős belső motivációja, ha nem kap kívülről is lelkesítést és támogatást, könnyen elképzelhető, hogy bekerül az állandó halogatás csapdájába.

Hogyan jöttek az első vevők, ügyfelek?

Az első óralátogatóim az ismerőseim, barátaim voltak, nagyjából 6-7 ember. A környezetemben szinte mindenkit „megfertőztem” a jógával, aki egy kicsit is nyitott volt rá. Aztán ők hozták a saját ismerőseiket órára, és így kezdett kialakulni a közösség, ami a vendégeimet tömöríti. Létrehoztam számukra egy zárt facebook csoportot, ami mára közel 60 fős, meghívásos alapon működik. Az a cél, hogy ez egy folyamatosan bővülő közösség maradjon. 

Hogyan változott meg az életed, amióta vállalkozol?

Nagyon lelkes vagyok és szeretem a munkámat. Jó úgy élni, hogy az ember szabadnak és motiváltnak érzi magát, és már szinte várja a hétfőket. Sőt, sokszor le is kell állítanom magam, hogy ne dolgozzak akkor is, amikor egyébként szabadidőm lenne. Ugyanakkor, ha a családi elfoglaltságaim miatt nem tudok dolgozni akár napokon keresztül, azt is megengedhetem magamnak.

Milyen tippet adnál a vállalkozó társaidnak, hogy segítsd őket az úton?

Olyan témában érdemes vállalkozni, amit szívből tud csinálni az ember. Csak ekkor fogja igazán élvezni, és ez a legfontosabb. Azon kívül, ez „átjön” az egész vállalkozáson.

Szerintem az a lényeg, hogy az ember bele tudja és merje tenni a szívét is, ne csak a fejét.

Zita weboldalát itt éred el: www.yogaflowz.com

>