fbpx
január 29, 2021

 

A képhez tartozó alt jellemző üres; Copy-of-TEMPLATE_-The-Ultimate-Course-Template-Lead-Magnet-Promo.jpg a fájlnév

„Elegem van, próbálkozok, de nem jönnek a számok, nem megy az értékesítés.”

Elhiszem, hogy néha eleged van. Amikor már hónapok óta csinálod, próbálkozol, tudod, hogy rengeteg embernek tudnál segíteni, adni a termékeddel vagy szolgáltatásoddal, de nem jönnek a számok vagy nincs is semmi bevétel.

Aggódsz, megkérdőjelezed magad és az egész vállalkozói ötleted.

Megértelek és megnyugtatlak, tudom, hogy milyen érzés. Az elején nagyon sok türelemre és hitre lesz szükséged.

Legyél kitartó és tegyél egy lépést minden nap.

Önmagadon, a félelmeiden is dolgozz és kitartóan értékesíts.

Tudom…néha nehéz, de bízz önmagadban.

Az értékesítés nem azt jelenti, hogy egyszer elmondod, hogy mit lehet tőled venni, aztán többször nem. Az értékesítés és a marketing egy utazás, néha egész hosszú érési folyamat.

Bizalmat építesz, hagyod, hogy az ideális vevőd megismerje a termékedet, téged, a vállalkozásodat és segíted őt a döntése meghozatalalában.

Ugyanis a sikeres értékesítő nem ad el mindenkinek. Azt tukmálásnak hívják. Helyette hozzásegít a döntéshez. Hogy az, akinek valóban szól a terméked, könnyen és magabiztosan tudja meghozni a döntést. Csakis annak és nem mindenkinek.

Első lépésként, azt javaslom, hogy két fontos területet gondolj át, hogy szívből, önbizalommal kezdj el értékesíteni:

 

1) Nézz szembe a félelmeiddel!

Szeretnèm letisztàzni, hogy mindenki fèl, fôleg az elejèn. Fogadd el, ez van. A vàllalkozàs egy önismereti ùt ès ha tudatos vagy, nagyon sokat fogsz tanulni önmagadról ès a fèlelmek “anatómiàjàròl”. De közben kèrlek kezdj el egy màsik sztorit mesèlni magadnak. Hiszen, ha beleragadsz a fèlelmekbe, le fognak ràntani.

  • Ha te nem hiszel magadban ès a termèkeidben, ki fog?
  • Milyen èlettôl fosztod meg magad, ha fèlsz?
  • Milyen èrtèktôl fosztod meg a vevôd, ha nem haladsz?

Ezeket a gondolatokat, kèrdèseket hasznàltam èn is. Hiszen èn is fèltem, sokszor sírtam, hogy nem fog menni, egy lùzer vagyok, amièrt belevàgtam.

De aztàn komoly mentàlis edzèsbe kezdtem ès ràjöttem, hogy nem fèlelembôl, hanem szeretetbôl szeretnèm felèpíteni a vàllalkozàsomat.

A legjobbat szeretném adni ès a legjobbat èrdemlem. Ès te is kedves vàllalkozò tàrsam. Ne fèlj annyira, kezdj el egy kis szeretetet bevonni, önmagad, a terméked ès a vàllalkozàsod irànt.

Tudjàtok melyik vàllalkozòi fèlelmekkel találkozom a legtöbbször?

1) “Nem fogok tudni megèlni belôle.” (Nem lesz elèg vevôm/ügyfelem.)2) “Kinek kellene, amit àrulok?”3) “Èn nem vagyok vàllalkozó típus.”4) “Nem èrtek a marketinghez (vagy nem szeretem) ès különben sem fogom tukmàlni magam.”5) “Nem vagyok elèg jò.”

Talán kezd ezekkel, főleg, ha te is egyeétresz velünk még most.

GYAKORLAT!

  • Mik a legfőbb félelmeid és hogyan tudnád őket újra gondolni?
  • Mi másra fókuszálhatnál?

 

2) Tanulj meg igazán hinni a termékedben!

Őszintén hiszel a termékedben / szolgáltatásodban? Vagy azt gondolod, hogy csak egy vagy a sok vállalkozó és termék között? Semmi különös? Annyi mindenki vállalkozik!

A profit a szeretetteljes termék vagy szolgáltatás ellenértéke.

Ameddig te nem tudod értékelni, szeretni a vállalkozásodat, termékedet, szolgáltatásodat, nem te vagy az előszámú rajongód, addig más miért fektetne beléd?

A bőség alapja az értékesség.

Te mennyire érzed értékesnek, azt amit csinálsz?

Azt gondolod, hogy a világ szegényebb lenne a terméked nélkül vagy azt, hogy annyi mindenki csinálja azt, amit te, ugyan ki venné meg, főleg ennyiért és ugyan mi jogosít fel téged, hogy pont ezt áruld? 

Hányszor hallottam már, hogy “nem merem elkérni az árát”, “próbálkoztam, de nem sikerült, ez „nem megy.

Óriási hatással van a vállalkozásodra az, ahogyan a pénzről, a termékeidről, annak áráról és értékéről gondolkozol. Ha igazán hiszel abban, hogy nagy értéket, jó terméket kínálsz, nem merül fel benned, hogy drága, hogy tukmálnod kell stb. Először nézd meg, hogy mit gondolsz, miben hiszel és kezd ezeket újra gondolni, ha szükséges. Ez az első lépés.

GYAKORLAT! Tehát ezeket  kérdéseket válaszold meg:

  • Mi a termékem / szolgáltatásom fő értéke?
  • Ha valaki megvásárolná, mit adna neki? 
  • Hogyan lesz neki jobb?
  • Mit gondolok az értékesítésről?
  • Blokkolnak vagy támogatnak ezek a gondolatok?

 

Hallgasd meg a podcastom legújabb adását, ami pont erről szól:

KLIKK: Mi akadályoz abban, hogy magabiztosan értékesíts?

 

About the Author Tölgyessy Zsófi

Tölgyessy Zsófi, life & marketing coach, ex-munkaholista marketing vezető Hátrahagyta a vállalati mókuskereket, hogy valóra váltsa két legnagyobb álmát: beutazta Délkelet Ázsiát és felépítette a saját álom vállalkozását. Mitől álom? Mert két szenvedélyét öleli fel: marketing, üzlet & vállalkozás fejlesztés, mindezt a coaching & inspiráció eszköztárával megtámogatva, hogy valóra tudd váltani az üzleti és magánéleti álmaidat. Inspirációért csatlakozz a Váltsd Valóra az Álmaidat FB csoporthoz, tippekért a Szeretem a Vállalkozásom FB oldalhoz.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!