fbpx

 

angkor, kambodzsa ENP Volunteer

Több mint 10 évig tapostam a marketinges mókuskereket, a vezetői élet csillogó világában éltem a napjaimat.  Minden olyan tökéletes volt: szép iroda, hófehér céges autó, motiváló főnök, lelkes csapat, világmárkák, sikerek, külföldi céges vacsik. Mind az akkori álmom részei voltak. De mi van akkor, ha egyik reggel arra ébredsz, hogy mindez már nem a te álmod?  Hogyan nézel szembe a tükörrel, azzal a lánnyal, akinek az életéért más ölni tudna, de ő már képtelen élvezni azt?  Ezt történt velem. Évekig imádtam ezt az életet, bár stresszes volt, mert rengeteget dolgoztam. De egyszer csak arra ébredtem reggelente, hogy „ Ennyi? Ez így lesz már örökre?” és a gyomromban, valamint a torkomban ott párosult vele a megszokott félelem, attól, hogy ennyi, nincs több számomra. Hosszú volt az út, ameddig el mertem fogadni a döntésemet, meg mertem magamnak engedni a váltást, de végül kiálltam magam mellett és felmondtam. Elvágtam a biztonsági kötelet és ráléptem az új életem útjára. Most már büszkén jelentem, hogy van élet a vállalati élet után is, boldog és sikeres vagyok a saját vállalkozásomban. Bár nem volt mindig könnyű az út, sokat kellet dolgoznom a gondolkodásmódomon, de megérte, mert nagyon boldog vagyok. Nem arra akarlak inspirálni, hogy hagyj ott csapot-papot, lépj ki és vállalkozz, mert ez nem való mindenkinek. Viszont arra igen, hogy merd valóra váltani az álmaidat, mert egyszer élsz, úgy éld az életed, ahogy valóban szeretnéd! A cikket 2016-ban írtam, majd 2018-ban frissítettem és 2019-ben újra, köszönetképpen az elmúlt 6 évért, ugyanis 6 éve léptem ki utoljára az irodám ajtaján, hátrahagyva a komfort zónát és elindult az új életem. 

Íme 5 csodálatos dolog, ami nem történt volna meg velem soha, ha nincs bátorságom kilépni a mókuskerékből:

1) Fél éven át beutaztam Délkelet Ázsiát

2016: Olyan hálás vagyok, hogy mertem hallgatni arra a totálisan irreális, idióta és „felelőtlen” gondolatra, hogy be szeretném utazni egyedül Ázsiát. Nem tudtam megmagyarázni, csak pihenni akartam és világot látni, újra visszaszerezni a szenvedélyemet. Elképesztő helyeken jártam, fantasztikus embereket ismeretem meg és kitágult a világképem. Sokkal többre vagyok képes, amióta megtettem. Ezek az élmények örökre az éltem részei lesznek.

2018 – as update: A vállalkozásom első két évében nem utaztam sokat, az építkezésre koncentráltam. Aztán 2017-ben újra megszületett a vágy, hogy visszatérjek Ázsiába és azóta az év első néhány hónapját ott töltöm, a tengerpart az irodám, sokat jógázok, meditálok ilyenkor. A nyarakat a Balaton-Felvidéken töltöttem, szóval egyre jobban beszippantott a helyfüggetlen életmód. Sőt a FreedomXFest társ szervezője is lettem, így nyáron Spanyolországban szerveztünk egy elképesztő fesztivált több mint 400 fővel, 80 előadóval. Bárcsak át tudnám adni, hogy ez az élet milyen távol volt tőlem még 2014-ben, a legvadabb álmaimat, terveimet is felülmúlta az, ahol ma vagyok és ki tudja mit hoz a jövő.  

2019-es update: Az idei év sok szempontból nem volt könnyű (ezt majd egy külön posztban), de azért az év nagyon jól indult: 3 hónapot töltöttem Thaiföldön és Balin, a FreedomX Budapest teljes előadói gárdáját én szerveztem (és imádtam!!), jövőre peidg Balin szervezünk konferenciát, valamint elvonulást is viszek ki. Szóval Ázsia továbbra is szerelem! De nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy nem kell mindenkinek utazni és helyfüggetlenné válni…ugyanis egy picit sok kezd lenni a tengerpartos laptopolós kép:). Én inspirálni szeretnélek továbbra is és NEM azt az érzést kelteni benned, hogy lúzer vagy, ha te nem ezt csinálod! A lényeg, hogy mindenki a saját álmait kövesse!:)

2) Hiszek magamban és abban, hogy bármire képes vagyok.

akadály 2016: Elképesztően sokat dolgoztam magamon és a gondolataimon. Hiszen tele vagyunk félelmekkel, korlátozó hitrendszerekkel. Azt gondoljuk, hogy „nem vagyok elég jó”, „nem vagyok rá képes”, „én ezt nem tehetem meg” stb. Pedig egyetlen akadály van, a gondolat, hogy létezik akadály. Napi szintű munkám van benne, de mára eljutottam oda, hogy bízok magamban és az életben. Az a lány, aki alig 4 éve még azt hitte képtelenség ide eljutni, ma pityeregve írja ezeket a sorokat a boldogságtól. Istenem, itt vagyok, megcsináltam!:)

2018-as update: Az elmúlt években kétszer annyit dolgoztam magamon, azon, hogy „mi lehetséges”, a pénz parákon. Megértettem, hogy „elég vagyok”, de előtte persze felfedeztem, hogy azt hiszem „nem vagyok elég jó”, mikor már azt hittem, hogy „ezen én már rég túl vagyok”.:)  Te hogy állsz ezzel?

2019 -as update: Rájöttem, hogy nem hiszek mindig magamba és irreális azt várnom magamtól, hogy mindig ezt érezzem. Az önismeret egy folyamat. Idén is rengeteg felismerésem volt. Többek között az, hogy a hit és az értékesség érzése a legfontosabb az életben. Mindkettőt elvesztettem idén, majd visszaszereztem:). De ezáltal nagyon értékelem, mert tudom, hogy a legnagyobb támasz az, ha hiszek magamban és abban, hogy támogatva vagyok az utamon. Az is kulcsfontosságú volt, hogy megtanultam tisztelni a folyamatomat és együttérzővé válni magammal.

Hallgasd meg a Facebook Live bejelentkezésemet, ahol arról mesélek, hogyan találtam rá a saját utamra!

 

3) Imádom a munkám, az álmomat élem.

2016: Mindig is éreztem, hogy az élet biztosan több annál, mint hogy hány darab XY terméket adunk el egy hónapban, hogy áll a készlet és vajon miért sikerült rosszul a Tesco promóció. Tudom, hogy ez az élet, de én földönkívülinek éreztem azt, hogy erre tegyek fel még 30 évet. Tudtam, hogy ennél sokkal több értéket szeretnék adni.  Rendkívül boldoggá tesz az, hogy ma már másoknak segíthetek valóra váltani az álmaikat, a gondolkodásmódjuk átformálásával, a nézőpontok és lehetőségek tágításával. És még a marketing is visszatért az életembe. Ki gondolta volna, hogy nem kell választani, hogy mindkettő belefér  az időmbe és még jól ki is egészíti egymást?

2018-as update: Sok fent és lent után, a saját utamat járom. Minden nap törekszem arra, hogy szívből haladjak. Reggelente meditálok és egyre több spirituálisabb szemléleletü eszközt engedek be az üzleti életbe is. Megértettem, hogy nem attól leszek igazán boldog, ha X milliót keresek évente, hanem, ha azt csinálom, amit szeretek, befelé figyelek az úton és a saját értékrendem szerint építkezek. A siker elkerülhetetlen, ha követkjük az álmainkat. Tudom…nagy szavaknak hangzanak, de igazak, saját tapasztalat.

2019-es update: Az elején csak szerettem volna hinni abban, hogy nem a pénz a legfontosabb. Hogy valóban fontos az is, hogy értéket teremtsek és jól érezzem magamat a vállalkozásomban. Ma már embereket tanítok és inspirálók erre, valamint arra, hogy azt az életet éljék amire valóban vágynak. MINDENKI A SAJÁT ÉLETÉHEZ MÉRTEN! A misszióm egyre tisztább és erősebb, de mielőtt ez megtörtént volna, itt is picit elvesztettem idén a hitemet és kerestem az utamat. A rengeteg önismeret segített és az együttérzés gyakorlása önmagammal. Sok sok kérdést tettem fel magamnak és válaszoltam meg magamnak, hogy letisztázzam merre is szeretnék haladni 2020-ban.

 

 

4) Szabad vagyok, én osztom be az időmet.

rsz_workdesk2016: A munka fix idős és helyhez kötött, ugye? Ki gondolta volna, hogy létezik egy olyan élet, ahol én döntöm el, hogy mikor dolgozom és mennyit. Hogy egyáltalán akarok-e irodát.  Vagy hogy akarok-e személyesen találkozni az ügyfeleimmel, vagy a világ egy másik pontjáról, a tengerpartól skypepolok velük. Amit csak amerikai filmekben tudtam volna elképzelni, valóság. A mai világban nincs lehetetlen. Elképesztő, hogy tényleg úgy tudod alakítani a vállalkozásodat,  ahogy neked a legjobb, ez tényleg egy valóra vált álom.

2018-as udpate: Nem gondoltam volna, hogy lehet überelni a 2016-os állapotot, de azóta a szabadságom lett a legfontosabb számomra, hogy mindig ott lehessek, ahol lenni szeretnék. Legyen időm délután sétálni egyet az erdőben, vagy leülni meditálni ebéd után, vagy egy jó könyvet olvasni. Most vár valóban hiszem, hogy nem akkor végzek jó munkát, ha 8-10 órát dolgozok. Persze nekem is vannak olyan időszakok, amikor egész nap nem állok fel a gép mellől, de nagyon figyelek arra, hogy szabadon, boldogan éljek és ne legyen olyan kényszer képzetem, hogy X órát muszálj dolgoznom naponta.

2019-es update: A szabadság és egy boldogabb, értelmesebb élet motivált végig az úton. Bármikor, amikor elvesztettem a hitemet, akkor arra gondoltam, hogy a szabad akaratom a legfontosabb számomra. Nem tudom elképzelni, hogy valaki más mondja meg, hogyan kellene élnem. Ez mindig segített tartani a fókuszt és megerősíteni abban, hogy vállalkozóként képzelem el magamat továbbra is. A saját időnk beosztása nagy áldás, de ugyanakkor könnyű szétfolyni időben, szóval egy picit „szigorúbb” kereteket kellett magamnak teremtenem.

 

 

5) A határ a csillagos ég

2016: Kitágult a világ, a gondolkodásmódom, ma már tudom, hogy bármit lehet. Természetesen sok olyan dolog van, amitől én is félek, vagy nem hiszem el. De tudom, hogy csak egy picit dolgoznom kell magamon és a hitrendszereimen és ha nem sajnálom erre az időt, akkor képes vagyok bármit elérni. Csodálatos napról napra megélni a lehetőségek bővülését. Az elmúlt egy évben csoda csoda hátán ér: sikeres workshopokat tartok, elhívnak előadni, újságokban jelenek meg, fantasztikus együttműködésekben lehetett részem, lelkes ügyfeleim vannak, sokszor vagyok flow-ban.

2018-as update: Ebben a témában érdekes hullámzás tapasztalható. Rájöttem, hogy nem kell „nagyot” alkotnom, több milió emberre hatással lennem feltétlenül. A belső békét sokkal nagyobb sikernek értékelem már, mint a külső sikert. Ma már ez foglalkoztat: Szeressem, azt amit csinálok, a kincsemet, tudásomat minél több emberhez jutassam el, hogy minél többen megtapasztalhassák azt a csodát, amit az elmúlt években élek.

2019-es update: Ez a téma nagyon foglalkoztat mostanában: Hogyan tudunk teremteni az életünkben? Hogyan tűzzünk ki célokat? Csak szívből? Vagy agyból? A szív – elme kettőse és egyensúlya izgat nagyon. Arra jutottam, hogy szívből tervezek és az elmét a végrehajtásnál kérem fel végrehatjónak, a szívet meg állandó tanácsadónak.

Szeretném ha tudnád, hogy te is képes vagy rá, ha dolgozol magadon és a lehetőségeiden.

Merd valóra váltani a magánéleti és üzleti álmaidat, te írod a forgatókönyvet.

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

>