fbpx

Hatalmas lendület van bennem, hogy felpörgesselek, hogy ne halogass tovább, bármi is legyen az álmod! Nem az a célom, hogy emberek milliói hagyják hátra a vállalati életet, a jólfizető állásokat, a „biztonságot”. Egyszerűen arra szeretnélek bátorítani, hogy úgy éld az életedet, ahogy neked a legjobb.

Órákig tudnék neked ömlengeni arról, hogy milyen elképesztően jó azt csinálni, amit szeretek, szívből dolgozni, segíteni, utazni, élni stb. Nehéz és hosszú volt az út: hátrahagyni a biztosat, belevágni egy újba, megküzdeni önmagammal, a korlátaimmal, a vállalkozói félelmekkel. De minden pillanata megérte, mert azt érzem, hogy az életem tele van bőséggel és csodákkal.

Ha már vállalkozol, ha már elhatároztad, hogy elkezded, kérlek ne fogd vissza magad. Hidd el, hogy a világnak szüksége van arra a tehetségre, mondanivalóra, termékre, könyvre, segítségre, szolgáltatásra stb, ami benned van! Elég jó vagy, képes vagy rá és NEM lehetetlen!

Itt kezd, ha úgy érzed, hogy Te nem vagy rá képes:

1) Köteleződj el a sikered mellett!

képes vagy rá

Nehéz, tudom. Ha nem megy, egyelőre csak mondogasd magadnak azt, hogy:

„Elköteleződöm a sikerem és a boldogságom mellett. Félre állok a saját utamból és hallgatok a szívemre.”

Reggelente ülj le 20 percre és meditálj, figyelj befelé. Nem azért, hogy kipipáld a listádon, hanem azért, mert szükség van arra, hogy csendben légy, ha őszintén látni szeretnéd az utadat. Nem a jósnő fogja megmondani, vagy a barátnőd, mert ezt csak te tudod igazán. Lehet, hogy időbe telik, hogy rátalálj az utadra. De rá fogsz, ígérem. Csak köteleződj el!

2) Ki kell tisztítanod a korlátozó gondolatokat!

Nem tudsz igazán hinni magadban vagy a vállalkozásodban, ha nem tisztítod ki a félelmeidet és a korlátaidat. Vegyél egy mély levegőt és nézz szembe a démonjaiddal:

  • Mitől félsz igazán?
  • Mire nem vagy képes?
  • Mi a legrosszabb, ami történhet?

Mindent írj fel, ami eszedbe jut és kezdj el tudatos lenni. Akárhányszor feljön egy félelem, csak tudatosítsd magadban, hogy ott van. Ne elemezd, ez csak az egód játéka.

ruha válogatás3) Szívből csináld!

Ne azzal foglalkozz, hogy más mit és hogyan csinál, mit lehet és mit nem. Egyszerűen figyelj arra, hogy Te mit szeretnél létrehozni, mi a fontos számodra, mi jön igazán szívből.

Mi a Te álom vállalkozásod? Mi súg a szíved?

Ne feledd, ez nem egy doboz, vagy címke. Lehet, hogy elsőre csak szavak jönnek, az is elég. Bár az a tapasztalásom, hogy nagyon jól tudjuk, hogy mit szeretnénk, csak nem látjuk meg, vagy hisszük el egy ideig. De ami késik, az nem múlik.

 

4) Csinálnod kell!

az élet rövid

Szereted, szívből csinálod? Szuper. De nem elég. Akkor is tenned kell lépéseket, kitartóan haladnod kell, csinálni, beszélni róla stb. Ez nem egyenlő azzal, hogy szakadj bele a munkába, csak annyit jelent, hogy ha megvan a gondolat, az álom, a cél, akkor tegyél érte.

Mi az első 3 lépés, amit meg tudsz tenni, hogy közelebb kerülj az álmodhoz? Írj egy listát és CSINÁLD!

 

5) Ne félj a marketingtől!

Az elmúlt időszakban annyiszor hallottam, hogy a marketing manipulál, tukmál, az ördög műve:). Rendben, mondogathatod ezt magadnak. De anélkül, hogy kommunikálnál magadról, a termékedről, nem lehetsz sikeres. A marketing nem más, mint arról beszélni, amit szeretsz, a szíved vágyáról. Ha valóban elhiszed, hogy szuper az, amit adni tudsz, akkor nem érzed tukmálásnak. Szóval, ha bármi ellenállás van benned, kérlek szépen, nézz önmagadba, mit is hiszel igazán. Milyen sztorit mesélsz magadnak?

Megismétlem: Szükség van a tehetségedre, a termékedre, a szolgáltatásodra! Ne halogass tovább!

Kezdj el felpörögni és tedd fel magadnak ezt a két kérdést:

  • Mitől fosztom meg a világot, ha nem lépek?
  • Milyen élettől fosztom meg saját magamat?

Köteleződj el a saját sikered és boldogságod mellett kérlek!

>