fbpx

Kik a Soulpreneur Program résztvevői és mit kaptak a tőle?

Jobban szeretsz olvasni? A fenti videó interjú szöveges kivonatát itt találod :

Földes Katalin - Családi és női fotós

Mivel foglalkozol?

Fényképészként dolgozom Budapesten és környékén. 2 profilom van: Az egyik a női portrék, leggyakrabban kismama, glamour és boudoir mellett, üzleti portrékat készítek nőkről. Emellett főként családi fényképeket és gyerkőcöket fotózok egészen újszülött kortól. 

Honnan indult a vállalkozásod az Inspirációs Marketing Program indulása előtt?

Szeptember környékén azon gondolkoztam hogy nekem marketing irányba valamit nagyon tanulnom kell, mert szükség van arra, hogy elérjem az új ügyfeleimet, mert annyira sok eszköz van, hogy azt éreztem, hogy úristen most akkor mihez nyúljak és mibe fektessek most energiát, és mikor szembe jött velem az oldalad, már nagyon azt éreztem, hogy kapcsolódni tudok hozzád, a kifejezésmódoddal, a szeretettel ami árad belőled. Minden ami a honlapon volt és az oldalaidon közvetítettél az nagyon tetszett. Emlékszem volt a fogadóórás lehetőség és nagyon jót beszélgettünk és mondhatjuk, hogy tulajdonképpen az rögtön meggyőzött. Nagyon nehéz volt azt a döntést meghozni, hogy egy ilyen programra, negyed évre, még amikor nem is látom hogy lesz idő erre az egészre, eldönteni, hogy akkor én beleinvesztálom azt a pénzt, és ennek a bizalmat megszavazni. Igazából már a fogadóóra alatt és a kihívás alatt olyan üzeneteket küldtél nekem, hogy úgy éreztem, hogy nekem erre nagyon szükségem van. És mivel az én szolgáltatásom amit adok az embereknek, az tényleg szívből jön és szeretettel csinálom, ezért fontos, hogy a marketingen keresztül is ez jöjjön át az embereknek és Te voltál az a marketinges és a Te programod, ahol abszolút azt éreztem, hogy igen, ez az az irány amit szeretnék követni.

Hova jutottál el a 3 hónap után?

A legnagyszerűbb dolog amit már a legelején megkaptam és csak pislogtam, az az volt, hogy a marketing nem egy ördögtől való dolog, és nem kell az emberek torkán lenyomni a terméket és az egy elavult hozzáállás, és hálistennek már nemcsak így lehet marketinget csinálni, hanem a szívünkre is hallgathatunk. A vállalkozásunkban nem kell feltétlen a racionalitásunkra gondolni, hogy mit kell csinálni, hanem hogy mit csinálunk szívesen. Nagyon sok csatorna van, amin jelen lehetünk és amit használhatunk. Számomra óriási segítség az, hogy a videók online elérhetők. Bármikor hogyha úgy érzem, van időm, és tudok ezzel foglalkozni, akkor megnézhetem, ott van a munkafüzet, szuperhasznos , olyan kérdések vannak benne, olyan részletes, marketing területén annyi hasznos tippet és ötletet adtál, félóráig tudnék mesélni, hogy mennyi mindent kaptam.

Óriási változás volt az, hogy a program előtt, az ismerősi ajánlásokból nem jött sok ügyfél, az egyik órádon volt erről szól, hogy engedjük meg, meg "ideális vásárló", és hogy tényleg igaz, hogy megtalálnak minket az emberek, ha tényleg szívvel kommunikálunk és csináljuk, legyünk lelkesek és csináljuk. És elkezdenek megkeresni egyik napról a másikra az ismerősök ismerősei. Akárhányszor azt érzem gombóc van a torkomban, mert csinálnom kéne, vagy nem tudom, hogy merre induljak, akkor is van egy fogódzkodó a Te személyedben, a csoportban és lehet kérdezni, nem érzem ebben magam elveszettnek és lelkesen csinálom akkor is mikor esetleg megijeszt egy feladat.

Nehéz volt meghozni a döntést, hogy becsatlakozz? Voltak kétségeid?

Nekem az volt a legnagyobb félelmem, hogy merjek –e magamba ennyi pénzt fektetni. Pont az a személy vagyok, aki mindenkire költ csak magára nem. Hihetetlen , hogy már az első óra után azt éreztem, hogy ez egy szuper jó döntés volt. Bárki aki ezen gondolkodik és úgy érzi és ez neki szól, ez az ő útja, ne gondolkozzon mert nagyon megéri, sokszorosan.

Sefcsik Diána - Ecofox webshop

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Az Ecofox márka és webshop megálmodója vagyok. Általam már összegyűjtött, kitapasztalt ökotudatos termékeket fogjátok tudni egy helyen megtalálni, ezzel is időt spórolva nektek. Ami ennél is fontosabb, minden nálunk vásárolt termékek árából, nyomon követhető adományt adunk az általunk kiválasztott állatmenhelyre.

Az Ecofox gondolat onnan indult, hogy a nagymamámtól tanultam horgolni és horgolt táskákat készítek és ahogy így körbenéztem a háztartásunkban, mi minimalista életet élünk, eladtunk mindent, azóta utazunk, és elkezdtem rájönni, mennyi minden ott van, és mennyi mindenre nincs szükségünk és fullasztóak ezek a cuccok, amire nem is gondol az ember, hogy mennyi minden ott van. Elkezdtem horgolni és elkezdtem árusítani ezeket a termékeket, és innen jött az ötlet, hogy a többiek, akik látták a táskámat, megkérdezték, hogy arra van ötleted hogy milyen fogkrémet vegyek? Igen 86 féle van a piacon, de ez a kettő jó. És elkezdtem rájönni, hogy ha ténylegesen összegyűjtöm az embereknek ezeket a termékeket, ténylegesen tudok spórolni nekik. Nemcsak időt, hanem pénzt is.

Honnan indult a vállalkozásod az Inspirációs Marketing Program indulása előtt?

Tele voltam félelmekkel, negatív hitrendszerekkel.  A te általad összekészített kérdéscsokrok leültettek a fenekemre, hogy akkor ülj le, és szembesülj azzal, menj le a mélyére mi van benned. Én egy évig csücsültem az ötletemen. Már minden készen volt, honlap, domain, logó és nem mertem elindulni. Amikor Veled találkoztam személyesen és a kihívás által a facebookon, olyan hívást éreztem, hogy ha ez most nem mozdít ki a tologatás, halogatás üzemmódomból akkor semmi nem tud kimozdítani.

Nagyon fontos volt nekem, hogy megtartó közösségben legyek. A családi minta azt hozza, hogy „Neked sose fog összejönni”, „A vállalkozás nem neked való.”, „ Aki vállalkozó és gazdag is az csak rossz ember lehet. „Merjek én elkérni pénzt amiért terméket készítek, közben meg fent van az aliexpresszen”

Nagyon fontos volt, hogy 2 hetente volt egy közös beszélgetésünk. Nagyon mélyre mentem és zoom segített, hogy láttam a lányok is ezen mennek keresztül és nem vagyok egyedül. Ezek után mindig kaptam egy nagy energiabombát, hogy meg tudom csinálni.

Összeszedtem magam és beleálltam az álmomba.

Amúgy amikor én elindultam ebben a kurzusban,  3 lábon szerettem volna állni, ténylegesen több vállalkozást szerettem volna, annyi ötletem volt. A 3 hónap alatt, én 4x kezdtem újra a munkafüzetet. Menetközben is lehet újra fogalmazni, átgondolni. Negyedjére 3-ból 1 lett letisztult a kép. 3 hónap alatt tanultam meg azt, ha valamit nagyon szeretnék megcsinálni, arra a fő fókuszt kell helyezni. Nem tudok egyszerre több lábon állni. Köszönöm Zsófi, hogy hagytad, hogy saját magam tanuljam meg ezt. Köszönöm, hogy ezt a szabadságot meghagytad, hogy én jöjjek rá. Beleálltam a nagy álmomba, nincs több kérdés, csinálom és kész.

Hova jutottál el a 3 hónap alatt?

Nagyon nagyon sokat kaptam attól, hogy értékes vagyok,  nekem ezt nagyon nagy feladatom volt megtanulni, hogy értékes vagyok. A másik: az élet-halál harc, amit átéltem hogy megkérjem végre az áramat:). Én azt sosem fogom elfelejteni, hogy amikor először kimondtam az áramat, levert a víz, minden bajom volt, lepörgött az életem, hogy fog szitkozódni... de boldogan kifizette, és még örült is hogy csak ennyi, nem értettem, hogy én áraztam alul magam, vagy valami gond van, mert egyáltalán nem erre számítottam.  

Zajban voltam, tele volt a fejem: az a marketing az a marketing, egyikhez sem tudtam kapcsolódni. Az, hogy Te leírtad, hogy van szívből marketing, ez eszembe sem jutott, azt tudtam, hogy biztos nem fogom csinálni, ami Fb-on, Ig-on és minden féle oldalon van, hogy nem tudom önazonosan vállalni ezt az egészet.  Elkezdtem ezt a kurzust Zsófi, és tök példaértékű vagy, nem állsz be a sorba és tépsz egy sorszámot, és nyomulós hirdetést sem adsz fel, hanem tényleg, úgy kommunikálsz ahogy Te szeretnél, olyan szókinccsel. Mielőtt én ide eljöttem volna hozzád, megkerestem egy marketingest, segítsen, hogyan kellene kommunikálni, elindulni, és ahogy ő kommunikált velem, az a pussolás, márpedig nekem így kell csinálnom, nagyon nehezen tudtam ott nemet mondani. Mert a többéves tapasztalatai azt mondatták vele, hogy márpedig így kell csinálnom, amitől frászt kaptam. De én nem tudom ezt így csinálni. Én ahogy elkezdtem ezt a kurzust, megtaláltak olyan emberek, akik elkezdték segíteni a marketinget. Attól még, hogy ez a kurzus segít abban, hogyan kommunikáljak, közben meg olyan emberek is csatlakoztak hozzám akik segítettek utat mutatni: hogy figyuka lehet nem az a hirdetés a Te pályád. Merthogy annyi hirdetési forma, marketing van, Dunát lehet rekeszteni belőle. Nem találtam a saját platformomat. Nagyon fontos volt, mire valaki azt mondja erre az ötletre hogy igen, a másikra nem, honnan tudod mi jó. Ezt kaptam. Ez a legfontosabb, hogy megtaláltam a saját hangomat. Mire tudom azt mondani, hogy azt nem, köszönöm. Azt viszont, ezt kérem, köszönöm. Én ezt kaptam.

Portugáliában pl. egy ökotudatos bolt keresett meg, hogy szeretné a termékeimet árusítani. Zsófi, ha azt mondod, a kurzus előtt, hogy ez lesz, és hogy megtalálnak a lehetőségek, biztosan nem hiszem el.

Nehéz volt meghozni a döntést, hogy becsatlakozz? Voltak kétségeid?

Nem a Zsófitól kell csodát várni, nem ő fogja megoldani a te problémádat, nem fog leülni helyetted megválaszolni a kérdéseket, döntéseket hozni. Ő csak ad egy lehetőséget nekünk arra, hogy egy megtartó közösség része legyünk.  Ő szedte össze nekünk a kérdéseket, melyek olykor nem túl jóleső kérdések, amikor megválaszolod. Most itt van előttem a munkafüzet első lapja, és azt kell mondjam, megcsináltam. Lehet arról beszélni, hogy ki mit kapott ettől az egésztől és hogy mennyire féltél, hogy magadba fektess pénzt, de amikor leülsz, látod az eredményét ennek az egésznek és bele mersz állni, akkor nincs több kérdés. Ha még mindig nem fektetsz pénzt és energiát magadba, akkor ki más fogja megtenni helyetted?  Én nem tőled vártam, magamtól vártam a megoldást, nagyon fontos ezt tisztázni, senki nem árul zsákbamacskát, senki nem mondja meg neked a tutit. Te kapsz egy útmutatót önmagadhoz, hogy neked mire van szükséged. Szerintem ez nagyon fontos, hogy tudd, hogy hol van a határod. Ha még mindig nem akarsz vele szembesülni, még mindig nálad van az adu, nem fogja más megoldani.

Kovács-Tóth Andrea - Coach és tréner

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Drámajátékos tréner, coach, team coach vagyok. Ebben a tevékenységben fogom megkezdeni a vállalkozásomat, mert ez van most folyamatban. Amit érdemes tudni, hogy, egy játékos szemléletben élem az életemet. Azt vallom, az élet egy nagy játék és folyamatos tanulás. Ennek mentén foglalkozom gyerekektől kezdve felnőttkorú emberekkel. Jó kérdés, hogy hol ér véget a gyerekkor és hol kezdődik a felnőttkor és mettől meddig vagyunk gyerekek és felnőttek. Azt gondolom, hogy ebben a játék egy csodálatos eszköz, hogy életre keltsük a bennünk rejlő gyermeket és ezáltal fejlődni tudjunk. Ebben a szemléletben folytatom a tevékenységemet.

A másik nagy szenvedélyem az emberi kapcsolódás. Az emberi kapcsolódás minőségét hogyan lehet egy magasabb szintre emelni. Ebben szeretném a hozzám fordulókat segíteni támogatni és ugyan már létezik honlap címem jatekoscoach.hu és jatekostrener.hu, de tartalom még nem kapcsolódik hozzá.

Honnan indult a vállalkozásod az Inspirációs Marketing Program indulása előtt?

Én onnan indultam, hogy kb. 15 évvel ezelőtt végeztem közgazdászként marketing szakirányon. Az én fejemben teljesen komplex kép létezik arról, hogyan kell egy marketingnek kinézni, vagy mit kell ahhoz tenni, hogy egy ötletből termék legyen, aztán azt milyen úton formában kell, hogy eljusson egy adott vásárlóhoz, és tudom hogy ennek végtelen sok eleme van. És amikor bennem megszületett az a döntés, hogy én egy saját termékkel és szolgáltatással fogok kilépni egy piacra, akkor először az tudatosult bennem, hogy én nem egy multinacionális vállalat vagyok mint ahogy azt tanultam. Hogy azok a dolgok nem úgy működnek az én életemben mint ahogy működne egy vállalatnál. A másik pedig az, hogy figyeltem az elmúlt években azt, hogyan változott a világ azóta ahogy én azt tanultam, hogyan illeszkedem be ebbe az egészbe. És nagyon nagyon sok hirdetést láttam különböző marketinggel kapcsolatban, valahogy mindegyiknél azt éreztem, hogy ez nyomulós. És én ezt nem szeretném. Aminek mindig a fókuszában a pénz volt, hogyan szerezzél sok pénzt. Azt kell hogy mondjam, engem ez nem érdekel. Mert engem az érdekel, hogy az én termékem, szolgáltatásom eljusson ahhoz akinek erre szüksége van, és hiszek abban, hogy ehhez majd kapcsolódik a pénz is. Amikor a Te hirdetésedet megláttam, „szívből vállalkozni”, ez akkor ott nekem nagyon erős hívás volt. Fogalmam nem volt, mi ez egyáltalán, miről fog szólni, de úgy döntöttem, hogy erre szükségem van, de nézzük meg mi lesz belőle. Én nagyon intuitív módon választottalak és onnan indultam, hogy a választás előtt egy óriási pánik volt bennem. Tudom, hogy ezt hogy kell csinálni, de fogalmam sincs, hogy ez velem, hogy fog kinézni. A pánikból indultam, és most már egy struktúra kép van a fejemben általad.

Hova jutottál el a 3 hónap alatt?

Én az amit a leginkább érzek, hogy a program ideje alatt olyan hihetetlen mértékű lelkesedés indult el bennem, ami azóta is tart, ami a vállalkozás építéssel kapcsolatos. Hogy ezt korábban nem gondoltam volna. Magával a tevékenységgel kapcsolatban, tudtam hogy ez a lelkesedés bennem van, és hogy én ezt szeretném csinálni, ez bennem van, de hogy magával a keretekkel kapcsolatban is ott van egy lelkesedés, hogyan szeretném kommunikálni, létrehozni, már alig várom, azt a pillanatot, hogy igen csinálom azt, ami már megszületett bennem. És nagyon nagyon sok minden ez alatt a 3 hónap alatt született meg bennem, hogy ezt hogyan szeretném csinálni. Ami még változás történt bennem, az a háttérből előtérbe kerülés. Ez velem és a tevékenységemmel kapcsolatos is. Nekem van 3 gyermekem, én főállású anyaként létezem első sorban, és itt azért ez nagyon erőteljes váltás volt az életemben, hogy a tevékenységem és én magam kerüljek előtérbe ebben a történetben. Ezek a legnagyobb változások. A csapat, ami itt létrejött és az ebből merített erő. Látni a többieket és másokat, hogy ki mit hogyan csinál,  az olyan erőt ad, ami máshogy szerintem nehezen tud megszületni.

Nehéz volt meghozni a döntést, hogy becsatlakozz? Voltak kétségeid?

Volt kételyem, az ár-érték arány, hogy valóban mit tud adni egy online program ennyiért.  Egyik kételyem volt az online. Nem szeretem az online programokat, jelenlétet és úgy féltem az egésztől, hogy csak egy monitor és különböző instrukciók vannak, ahogy ezt korábban elképzeltem, hogy tényleg ebben hogy tud igazán jó lenni nekem. Óriási nagy ajándék volt, mert pont akkor jött, a legjobbkor, amikor egyébként is el vagyunk zárva a külvilágtól és olyan módon tudtunk kapcsolódni a Zsófi által, hogy fel sem tűnt, hogy ez az egész online. Abszolút jelen voltam, mindenkit jelen lévőnek éreztem, és nekem ez egy hihetetlen ajándék volt, hogy olyan valóságos volt és annyira benne volt mindenki ebben a programban. A vállalkozás fejlődés szempontjából, én vagyok ebben a kulcs, a lépéseket nekem kell megtenni, de az a támogatás, amit Zsófi által és a csapat által kaptam, az értékét szerintem nem is lehet kifejezni.

A másik pedig az a félelmem volt, hogy végig csinálok egy programot, kapok egy munkafüzetet, és hogyha vége a programnak , akkor így vége az egésznek, mi van ha lemaradtam, és hogyan tudom bepótolni ha nem abban a tempóban zajlik és ez nekem egy hihetetlen nagy meglepetés volt , hogy ez egy soha véget nem érő történet, mert ez a csoport , akikkel tanultunk együtt, bármikor együtt tudunk dolgozni.

A másik pedig, az online felület használata, az is elérhető bármikor, oda bármikor beléphetek, újra hallgathatom. A munkafüzet mindig ott lesz mellettem, amikor nekem aktuális, ha újra szükségem van, mert változott azóta az élethelyzetem, újra kinyomtatom és újra megcsinálom.  Mert egy olyan jól követhető struktúrába van az egész belefoglalva, ahol mindig tudom hogy mihez nyúljak. Szerintem ez egy óriási érték.

Valóban, amikor jelentkeztem erre a programra, fogalmam nem volt milyen értéket kapok általa.  Messze messze meghaladja az érték, amekkora befektetést igényelt ezt tőlem.

Péter Ildikó - Divattervező

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Romániából, Temesvárról üdvözöllek. Ruhákat tervezek, divattervező vagyok. Először csak rendelésre dolgoztam, estélyi, menyasszonyi, mindennapos ruhákat. Van egy olyan hobbim: Argentin Tangó táncos vagyok.  Ilyen ruhákat is elkezdtem készíteni.  Egyedül dolgozom, kivitelezem a ruhákat A-Z-ig, egy kis műhelyem van és erre irányulok, az egyediségre és a nőiességre.

Honnan indult a vállalkozásod az Inspirációs Marketing Program indulása előtt?

Belesüllyedtem az ún. komfortzónába és hát az úgy jó volt egy pár évig, aztán azt mondtam hogy valahova fejlődni is kellene, mert nem jó ha ezen a szinten maradok és igen, nehéz volt kilépni a komfortzónából. Én már egy ideje keresgélek mit lehetne csinálni ez irányba. Találtam marketing programokat, viszont egyikkel sem azonosultam, hiányoztak nekem is az eszközök amivel megtanulhatok továbblépni és fejlődni, aztán augusztus, szeptember, már nem is tudom mikor, akkor jött el az ideje. Jött is a barátnőm, „itt van Zsófi, akit ajánlok, tiszta szívből és próbáld meg”. Nagyon örülök, hogy belementem, mert akkor volt egy másik élethelyzet is.  Nagyon örülök, hogy belementem, mert ez a kurzus kiegészítette azt a helyzetet is, a kettőt nagyon jól tudtam csinálni és nagyon örülök, tehát úgy ahogy a Dia is mondta, mikor úgy belesüppedtem a sárba,  rá 2 hétre jöttél Zsófi és megtaláltam mindenkitől azt az energiát, ami úgy felpumpált, hogy a kurzus, a találkozók után éreztem, hogy mindent meg tudok mozgatni, és ötleteim támadtak, nagyon jó volt. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom.

Hova jutottál el a 3 hónap alatt?

Az elején félelmek voltak, minden leállt, a rendeléseim eltűntek, nem tudtam hova tovább. És Zsófi azt mondtad, hogy azt csináljam amit szeretnék, amit a szívem diktál, és jönnek a megoldások. És már ezután kaptam megrendeléseket. Bátorságot adott, hogy tényleg azt csináljam amit szeretnék és menjek előre mert sikerülni fog. Elkészítettem végre a fb oldalamat, megtanultam jobban értékesíteni magam, és nem félni attól, hogy megkérjem az árát a munkámnak. És sikerült is. Beiratkoztam néhány csoportba is, ahol már sikerült eladni a termékeimet és nagyon örülök neki. Megtanultam nemet is mondani. Ez is nagyon fontos. Én egy magas színvonalat képzeltem el magamnak és ezt szeretném elérni. Ami nem azonosul velem, annak nemet kell mondjak és ne csináljam azt, amit nem szeretnék csinálni. A félelmeket félre tenni és szívből csinálni mindent.

Ha felkelek reggel és valami nagyon inspirál és el szeretném mondani, azt felteszem a fb oldalamra és megmutatom és már sok pozitív visszajelzést kaptam. Nagyon motivál hogy előre menjek és olyan jó ez az egész pozitív áramlás ami jön felém, és elértem. Úgy érzem, hogy a 3 hónap alatt elindultam azon az úton, amit szeretek csinálni.

Amire rájöttem ez idő alatt és megtanultam, hogy ne hasonlítsuk össze magunkat másokkal, mert mindig az volt bennem  hogy annyi divattervező van mint én és annyian csinálják ezt, olyan nagy a konkurencia, hogy fogok én előre jutni és ebből megélni. Ki vagyok én, hogy reklámozzam ezt és megmutassam magam, mikor sok más van aki jobban csinálja ezt. Rájöttem arra, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki mást csinál, vagy jobban vagy kevésbé, de mindenki mást csinál. De mindig lesz olyan, aki azonosul velünk és szüksége van arra amit csinálunk.  És ez egy olyan jó érzés, önbizalmat ad, ami előre visz, fontos ezt tudatosítani.

Nehéz volt meghozni a döntést, hogy becsatlakozz? Voltak kétségeid?

Én nagyon hálás vagyok, hogy minden online történik. Nekem pontosan akkor jött ez az egész amikor elhatároztam, most nagyon kell valamit csináljak az életemmel és nagyon nagy változásokat kell hozzak, ha nem akarok teljesen elsüllyedni. Az anyagi gondok nagyok voltak, nem tudtam mit csináljak, hova tovább. Ha valamire keressük a megoldást, akkor azt megtaláljuk és akkor jött a barátnőm, itt van Zsófi, én jól dolgoztam vele, és biztos hogy fog neked is tetszeni, és ha akarod jelentkezz be egy fogadóórára és el tudod dönteni, hogy igen vagy nem. Ez nagyon jó volt és miután találkoztam veled Zsófi, akkor már tiszta volt, hogy meg akarom csinálni. Nem tudtam, hogy az őszi vagy a tavaszi, de utóbbi nagyon távol tűnt nekem. Veled azonosultam, rájöttem, hogy nem az az ember vagy, aki mindent megígér és minden sikerülni fog. Rengeteg online előadáson vettem részt, ahol azt mondták, hogy minden sikerülni fog...jó jó de hogyan csináljuk? És láttam benned azt az embert, aki azonosul velem, akivel megoldást találok, aki egyszerű ember, aki megtanít arra, hogy lépésről lépésre az életben sikereket érjek el, őszintén, szívből, önazonosan.

Csillag Katalin Zita - Légzés terapeuta

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Lélekzet köre néven, légzésterápiával foglalkozom. Biodinamikus és trauma kezelési rendszer, ez egy olyan módszer, ami azzal foglalkozik, hogy a lélegzetünk hogyan van összefüggésben azzal, ahogyan érezzük magunkat és nem csak úgy tud működni, hogy ahogy érzzük magunkat megváltozik a lélegzet, hanem fordítva is. Mi kifejezetten azzal foglalkozunk, hogy a lélegzeten keresztül, hogyan éljük meg a különböző állapotokat, ez egy önismereti módszer, illetve egy traumakezelési rendszer, ahol az ember újra meg tudja találni saját individuális érzésének szabadságát, mozgásban hangban lélegzetben jelenlétben.

Honnan indult a vállalkozásod az Inspirációs Marketing Program indulása előtt?

Én 2020. január 1-én döntöttem el, hogy teljes állásban ezzel fogok foglalkozni és onnantól kezdve a gyakorlatom részeként gyakorlatilag ingyen kezdtem el órákat adni az embereknek, hogy minél nagyobb gyakorlatom legyen. 1/1 csináltam ezeket a terápiákat és aztán szép lassan kezdtek ajánlani ezek az emberek másoknak, gyakorlatilag így kezdtem el dolgozni, azonnal ajánlottak barátaiknak, ismerőseiknek. És mivel egy ingyen rendszerből indultam el, rögtön nehézségeim akadtak, hogy pénzt kell kérjek azért amit csinálok. Hogyan kérjek pénzt? Mennyi pénzt kérjek? Volt egy szégyenérzetem azzal kapcsolatban, hogy segítő szakmában pénzt kérjek. Igazából nemcsak ezzel volt nehézségem, hanem hogy amit csinálok, az egy újszerű dolog Magyarországon, nem nagyon foglalkozik vele senki, 1-2 ember foglalkozik vele. Olyan érzésem is volt, hogy egyedül vagyok. Nincs kihez forduljak, nincs kitől kérdezzek, nincs kibe kapaszkodjak, nincsen talaj. Arra vágytam, hogy valamilyen támogatottság, közösség, ahol értik mit szeretnék , ahol el tud indulni az a része is ennek a dolognak, hogy segítők vagyunk, hogy nemcsak adunk a világnak, hanem az életünk is meg tud teremtődni ezáltal és stabil élet tud teremtődni. Arra vágyok, hogy egy fenntartható folyamat legyen ez az adás és ezt hogyan lehet csinálni. Évek óta követlek és látlak, hogy ez Neked elég jól megy. Olyantól kell tanulni, aki jól csinálja amit csinál.

Hova jutottál el a 3 hónap alatt?

Nekem az életem, a hivatásom az amivel foglalkozom, a szívügyem. Ha nem fizetnek érte is ezt csinálom, ez ilyen alapvetés volt. Ami nekem nagy lépés volt, hogy eljutottam oda, megkérem az áramat, hogy ismerem az értékét először is. Beleálltam abba, hogy mi az értéke annak, amit csinálok, amit adok. Meghallgattam az embereket, amit kaptak tőlem, hogy megértsem, hogy mi az értéke annak, amit kapok. És utána el tudtam kezdeni kimondani az összeget, és keresztül menni azon, hogy megijedek először, mit fognak hozzá szólni. Aztán szép lassan egészen természetessé vált az, hogy az árát elkérem annak amit csinálok. Az hogy ezt tudjam csinálni mint egy életforma, ne kelljen mással foglalkozni mellette, fenntartsa saját magát. Ez az egyik amit kaptam.

A másik dolog amit kaptam, ami nekem nagyon érdekes volt, tulajdonképpen a kommunikáció és az értékesítés, az amivel foglalkozunk, az érték, és a kommunikáció és hogy a marketig azt jelenti, hogy ezt az értéket elmeséljük valakinek. Azt a szabadságot is kaptam, hogy hogy meséled el, milyen formában, vagy fórumon, igazából az szabadon választott. És igazából én arra jöttem rá, hogy nekem ez a mód, egy nagyon organikus emberi mód, én egy introvertált ember vagyok, sokat vagyok egyedül és boldog vagyok egyedül, és elkezdtem berakni magamat emberek közé, hogy menjek társaságba, emberek közé. Mutassam meg magam. Én magam vagyok a munkám eredménye. Valamint az az érdekes dolog történt, hogy elkezdtem magam megmutatni emberek között, táncolni, úgy ahogy én táncolok, énekelni, úgy ahogy én éneklek, mesélni, úgy ahogy én mesélek, és egyre többet mutattam magamból, úgy az emberek kíváncsiak lettek, hogy hogyan, ez ki, mi, és ők akarták tudni és ők akartak jönni. Szóval a marketing nem feltétlen az kell hogy legyen, a módja nincs megmondva, organikus is lehet, emberi is lehet, társasági is lehet, életben történő dolog is lehet, lépésről lépésre dobta fel az élet ezeken a találkozásokon keresztül a következő lépést, saját magán keresztül, mint egy energia, egészen csodálatos kapcsolódásokkal meg történetekkel,  az egész világon keresztül olyan dolgok történtek. Pusztán elkezdtem megmutatni magamat, mint a munkám eredményét, magától organikusan elkezdett működni.

Nehéz volt meghozni a döntést, hogy becsatlakozz? Voltak kétségeid?

Nekem anyagi jellegű félelmeim voltak leginkább, főleg hogy a válság közepén jött ez a dolog. Nekem az alapvető kihívásom a pénz elkérés, pont egy olyan helyzetben, ahol amúgy is küszködök, hogy befizessek egy programba ami pénzbe kerül, hogy ez most biztos megfelelő időben van-e, nem kellene később, amikor már több pénzem van. Utolsó utáni pillanatig vártam.

Mindenkinek ajánlom, és hogy fektesse be azt a pénzt, mert visszajön elég gyorsan.

Szabó Benedek Andrea - Enteriőr tervező

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Enteriőr tervezőként dolgozom, az itt és mostra próbálok összpontosítani, azáltal, hogy egy tervezési folyamatba belevágunk és a koncepciót kidolgozzuk. Ez egy nagyon izgalmas út számomra, ami igazából az otthonunk és a környezetünk, varázslatos módon megmutatja, hogy épp kik vagyunk, és ennek az alakításával sokat tudunk tenni, hogy kikké akarunk válni, és így találkozik az otthonteremtés és az önismeret az én programomban. Varázslat a hétköznapokban.

Honnan indult a vállalkozásod az Inspirációs Marketing Program indulása előtt?

Nagyjából én ott tartottam, hogy volt mögöttem egy 7 éves enteriőr tervezős múlt. De én közben anya lettem és ez már így a GYES utáni időszak volt és nagyon gondolkoztam, hogy hogyan tudom megoldani, hogy anyaként, vállalkozóként tudjak működni, hogy ez a hivatásom és imádom is amit csinálok, de nem tudom ugyanúgy csinálni, ahogyan ezt korábban. Kb. már másfél éve megvolt a fejemben egy kis felhő, szavakkal, meg érzelmekkel, na ez az, ezt akarom csinálni. Nagyon sok támogatást is kaptam a férjemtől, de volt bennem egy erős blokk. Nem tudtam, hogyan kezdjek neki, hogy fogalmazzam meg, hogy induljak el ezen az úton. Nálam igazából ott indult, hogy éreztem önismereti dolgokról is van szó, ez a blokk, hogy nem merem felvállalni, hogy nemcsak a vizualitás érdekel, hanem ami mögötte van az is, hogy szakmailag lehet ez furcsán fog hatni, szóval kellett egy nagy bátorság, és úgy éreztem, kell egyfajta külső löket, segítség ahhoz , hogy ebbe bele tudjak állni. Nekem ez volt a fő gondolatom, hogy úgy szeretném ezt a programot végigcsinálni, hogy a végére fel tudjam vállalni, ami vagyok, aki vagyok és amit imádok csinálni. És ez szerencsére sikerült.

Hova jutottál el a 3 hónap alatt?

Amit én kaptam, az egyik legjobb dolog az a csapat. Annyira hasonló dolgokban vagyunk, és rájöttem, hogy ez nemcsak az én problémám, hanem másnak is és hogy innentől valahogy normálisan kezdem megélni, hogy nemcsak bennem van a blokk, hanem könnyedebben tudom ezt feloldani is.  Rengeteg blokk oldódott fel bennem is ezáltal, és valahogy az, hogy az értékességgel való gyakorlatok, azt megérteni, hogy a hivatásom az én kincsem. Ha én ezt nem adom tovább, akkor ez elvész. Innentől kezdtem el komolyan venni magam. "Jójó nem fontos ez", kis szerényen, de ez az amit tudok adni az embereknek, ezért vagyok itt. Akkor ezt kommunikálnom kell és innentől könnyedebb lett számomra, hogy vagyok aki vagyok, én ez vagyok és akinek tetszik jó, akinek nem, nem. Egy nagyon nagy löketet adott, és ezáltal megcsináltam a halogatott fb oldalam, melynek megvolt már a neve másfél éve.  "Á nem merem kiposztolni, mert mit fognak mondani"...aztán nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam és csodálatos találkozások jöttek létre, ugyanúgy ahogy már elmondták előttem. Ha elkezdesz erről szívből beszélni, akkor megnyílnak azok a kapuk és azokhoz vezetnek akivel dolgod van, és én ebbe nagyon hiszek. És tudom, de nem mindig csinálja az ember. De most volt egy flow, lendület, a munkafüzet is, és hogy 2 hetente találkoztunk, a folytonosság bevitt ebbe az áramlásba. Bátor lettem, kísérletezek abban, hogy mi az a kommunikáció amiben jól érzem magam, de megkaptam azt a bátorságot, jó akkor én, aki soha nem éreztem magam a szavak emberének, nem szeretek emberek előtt beszélni, jó akkor megcsinálom az első videómat és kipróbálom , hogy milyen. Folytattam az alkotó füzetemet, ami a programomnak a fő része ,és jöttek is az első megkeresések, egy újabb szuper project.

Nehéz volt meghozni a döntést, hogy becsatlakozz? Voltak kétségeid?

Sokan voltunk hasonló helyzetben, az anyagiak, megérdemlem-e, anyuka vagyok első sorban, költhetek-e ennyit a még nem létező vállalkozásomra. Elhatároztam, hogy jó, ezt kipróbálom. Éreztem, hogy ez most segíteni fog és előre vinni. Így is lett. Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam már, amikor megnyitottam az első emailt. Nemcsak egyszer, hanem bármennyiszer megcsinálhatom. Szuper érzés volt, abból a szempontból is, hogyan fogok haladni gyerek mellett, mert annyira izgalmas volt, annyira benne akartam lenni a folyamatban, hogy vitt magával. Én úgy indultam neki, hogy nem tudom melyik programod legyen, ez vagy az Önismereti programod. Mindenképp szükség van az önismeretre, ezért elkezdtem a Pink Lotust , aztán meglátjuk. Nem volt kérdés, hogy ebbe is belevágjak. Nekem így egybe volt az egész egy mély önmunka, és a vállalkozásomra is erősen kihatott.

Tombor Éva -  Ébredés az önismeret útján eszköz megálmodója

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Az Ébredés az Önismeret útján tulajdonosa és kifejlesztője vagyok, amit azért fejlesztettem ki, hogy azoknak tudjak segíteni, akik valamelyik életterületükből kizökkennek, akkor megtalálják vele a harmonikus állapotba, a pontos visszavezető lépéseket.

Ehhez kettő programom van.

Az egyik, önfejlesztésre vágyó magánszemélyeknek van, a másik pedig segítő szakembereknek, coachoknak , kineziológusoknak, akik ugyanebben szeretnének segíteni a hozzájuk fordulóknak.


Honnan indult a vállalkozásod az Inspirációs Marketing Program indulása előtt?

Teljesen világosan emlékszem, hogy amikor kaptam tőled egy fogadóórás időpontot , akkor azt tudtam mondani, hogy: "Zsófi, nem tudok mit mondani, se eleje se vége." Ugye akkor voltam túl az Ébredés egy éves tesztelői programján. Tesztelte akkor már coach, kineziológus, pszichológus, mindenki tök jó visszajelzést adott, mégse tudtam magamat megfogalmazni benne. Nem tudtam érthetően lekommunikálni magamat benne, olyanoknak akik ezt még nem próbálták. Nem tudtam hogy nekem mi a szerepem az egészben és ezt hogy képviseljem. Fogalmam sem volt, hogy mi az amit felélesztek magamban ahhoz, hogy mindez át tudjon billenni, tehát az önbizalmam ebbe az értékesítésbe a nullával volt egyenlő. És egyetlen kérdésed volt:  Hiszel-e a termékedben? Igen. És akkor mondtad, akkor minden rendben. És így is lett. Annyira a nulláról indultam az értékesítés részben. Találgattam a facebookon, semmilyen koncepció, semmilyen terv, ami nyilván nem is volt rendszeres nem is volt követhető. Innen indultam, és még csak 3 hónapja, olyan mintha 2 éve lett volna.

Hova jutottál el a 3 hónap alatt?

Abból a görcsös marketingből való viszonyomból kialakult egy játékos, miért is ne életérzés a marketing kapcsán. Játszom vele. Játszom azzal, hogy nekem most milyen milyen programhoz van kedvem, nem kell hogy megmondják nekem milyen ütemben kell képzéseket tartani, progamokat, vagy posztokat felrakni. Az a lényeg, hogy én miben érzem jól magam. És ezzel a játékossággal mégis megérkezett a következetesség, mert már nem találgatok, hanem tudom mik a jó lépések. És azzal , hogy tudom mik a jó lépések, játékosan elkezdtem játszani, játékosan lépkedek, de minden nap lépkedek. És tök jó, hogy megérkeztek az első jelentkezők a tanfolyamaimra, a zoom bemutatóimon rendszeresen vannak vendégek, az értékemet úgy határoztam meg, hogy az nekem jólesik. Egy szemernyi ellenérzésem sincs, se az hogy ki kell mondani, se az hogy ez mennyi. Korábban hetekig megállított egy – egy folyamatot, mert véglegesíteni kell az árát. És ami egy nagyon-nagyon jó dolog, egy olyan értéklátásom lett , azáltal, hogy megismertem saját magamat, hogy ki vagyok ebbe a folyamatba, mit adok és mi a szerepem, hogy az életem többi területén is teljesen fölvállalom azt, hogy én mi vagyok mi nem vagyok. Szemrebbenés nélkül, de kedvesen mondom, hogy ebben tudok partner lenni és ebben pedig nem. Ettől például az egész időbeosztásom megváltozott. Pl alig várom, hogy az Ébredésnek csináljam a marketingjét, olyan örömet okoz és feltölt, korábban elfáradtam a marketingbe, attól megfeszültem benne. Most pedig amikor végzek, 2-3 óra alatt, fel vagyok töltve és egészen máshogy folytatódik a napom. És ami még egy nagyon érdekes dolog, hogy attól, hogy én megfogalmaztam magam és felvállaltam magam, elindultak olyan kapcsolódások, akik értik hogy ki vagyok, és végre találtam egy olyan kolleganőt a vállalkozásomban, akit pl. már egy éve kerestem. Nem tudtam jól lekommunikálni magam, sose olyanokat találtam. És most megvan. A borsó és a héja. Nagyon jó érzés önazonosnak lenni a vállalkozásomban.

Nehéz volt meghozni a döntést, hogy becsatlakozz? Voltak kétségeid?

Annyira vacilláltam, hogy én soha többet nem fogok marketingessel dolgozni. mert a te tanfolyamodnak az ötszörösét az előtte levő másfél évben elköltöttem. Nagyon jó nevű szakemberekre, akinek sokat fizettem, azért, hogy megpróbáljanak az ő sablonukba belehajtogatni. De én nem ez a típusú ember vagyok. Az én életszemléletem, hogy mindenkihez saját jól működő lépések vezetnek, erről kezdtél el te is kommunikálni. Én magam vagyok a sablon. Ezt soha semmilyen marketinges nem próbálta meg. Ez nem is sablon, hanem én vagyok és hogy mindenféle módszer nélkül kell hogy én szabadon tudjak kommunikálni és megmutatni magam a világnak. Ha ráhúzunk egy zsákot, akkor csak a zsákot tudom mutatni.

Ezt még utoljára magamra költöm, és bocs magamtól, hogy ezt még elköltöm erre. Az első órádon azt éreztem, istenem de jó, hogy megnyomtam az utalás gombot. Azt gondolom, hogy nekünk ez attól sikerült ilyen jól, mert bennünk volt az az életérzés, hogy tenni akarunk a vállalkozásunkért. És ez egy fontos pontja volt, hogy azt láttam, hogy valaki tudja hogy tenni akar de nem látja a lépéseket, volt aki pedig csak próbálkozni kezdett és láttam, hogy hétről hétre kibontakozni kezdett, hogy már ő is a tenni akar fázisába került. Ez egy nagyon szép út, kanyarintottál minket arra, hogy tegyünk és hogy önazonosan tegyünk.

Hallgasd meg a korábbi évfolyamok néhány résztvevőjével a beszélgetéseimet:

Molnár Melinda - Álommegvalósító coach 

Facebook: Molnár Melinda - Álommegvalósító coach

Szinna Anita - Rockthemom 

RockTheMom App 

Csikos Anett - Német-olasz-magyar fordító és nyelvi támogató

Facebook

Tóth Anita Manda Photo Studio 

Instagram

Mit kaptál a közös munkától?


Molnár Melinda

Álom Megvalósító Coach


"Nagyon nagy tudást, rendszert, lendületet, motivációt és egy szuper, támogató közösséget. 


A szívközpontúság és spiri vonal miatt teljesen egyedi, én ezért tudtam azonosulni vele, a Zsófi féle lelkesség és támogató erő

(csoport szinten is) meg csak egy plusz, a rengeteg tudáson kívül, amit kaptam, illetve a biztonság érzet, hogy "jó kezekben vagyok" és bármikor kapok segítséget, ha kérek."

Ulrich Beáta

Asztrológus

Klikk:FB oldal


"Érzelmi szabadságot, intuíció "bevállalást", szembenézést az értékességem hitrendszerével, új ajtók nyíltak ki, önismereti fejlődést."

Mudra Zia


Női jóga oktató

www.mudrazia.hu


Amióta Zsófihoz járok csoportos foglalkozásokra, azóta szárnyalok. Köszönöm, hogy segített jobban hinni magamban és abban, hogy amit adok az érték.

Tóth Anita


"Minden alkalom után lendületet, pozitivitást, megerősítést, hogy jó közösségben vagyok.
Sikerült körvonalazni, mivel szeretnék fotózáson belül foglalkozni, ki az ideális ügyfelem, hogyan tudok megfelelően kommunikálni.
Adott egy rendszerességet, hogy minden héten koncentráljak a vállalkozásra, ötleteljek, tervezzek.
Az első modulban felvetett önismereti kérdések megválaszolása is nagy segítség volt, kiderült, mivel van még dolgom."

Csikos Anett

Német-olasz-magyar fordító és nyelvi támogató, Virtuális személyi asszisztens

Klikk: FB oldal - Klikk: Instagram:


Szó szerint szárnyra kaptam! Az összeszedett és jól felépített tananyagnak köszönhetően pontról pontra kezdtem el felépíteni. Az iskola ideje alatt született meg bennem mindkét tevékenységem nagyon fontos alappillérre: a nyelvi támogatói profil és az aromás önismereti est projekt. Ezeket önazonosnak éreztem, és ezekkel megérkeztem a saját elképzelésembe. Ez nagy megnyugvást, megerősítést és magabiztosságot hozott, és mintha valami gát szakadt fel volna bennem, (az önazonos) kommunikációm is beindult. Nagy önismereti utazás volt ez, de nagyon megérte! Nagyon szerettem a tanórákat és a Megvalósító Klubot! A havi tervező és a Mastermind elképesztő nagy segítség voltak a megvalósításban. Ugyanígy a Megvalósító Társ is nagyon szuper volt. Nagyon sokat jelentett nekem továbbá a program közösség része: egymás támogatása, segítése, ötletelés, élmények vagy nehézségek megosztása. Annyi kedves és jófej embert ismertem meg a sajátomhoz hasonló mentalitással, hogy nem akartam elhinni sem, hogy ilyen létezik. Több emberrel privátban is elkezdtem beszélgetni és még együttműködések is kialakulhatnak. Most az jutott eszembe, hogy Zsófi, Te pedig mindehhez tartottad azt a szeretetteljes és elfogadó teret, hogy mindenki folyamata és a csoportfolyamatok is végbe mehessenek. A támogatásod, a folyamatos jelenléted, a szakmai tudásod, a hitelességed, az önazonosságod, a kedvességed és hogy mindent tényleg szívből tettél értünk, hihetetlenül sokat jelentett a 3 hónap alatt! Valódi példája vagy annak, amit tanítasz, és mi ha nem ez a hitelesség, és a programod eredményességének a forrása. Hálásan köszönöm, hogy részese lehettem! Ui. az is nagyon sokat jelent, hogy örökös tagságot kaptunk az IM csoportba és a programhoz, hogy ismételhetünk, amikor szükségünk van rá. Ilyen konstrukciót azelőtt még soha nem láttam."

Kun Irén

Happy for No Reason Certified Trainer

Klikk: Facebook oldal


"Ebben a programban benne lenni azt az átélést is hozta, hogy nem folytatódik az a jelenség, hogy "én mindig kilógok a sorból". Nem volt korábban ilyen közösségi élményem, ahol azt tapasztaltam meg, hogy ennyi hasonló értékrendű, személyiségű és tudatos hozzáállású emberrel együtt gondolkodjak el olyan kérdéseken, amelyeknek a vízión túl nagyonis gyakorlatias kihatása van ? Amikor regisztráltam az Inspirációs Marketing Programra még egyáltalán nem tudtam elképzelni, hogy mit jelent majd számomra "A Zárt Facebook csoportunkban tudsz kapcsolódni, együttműködni a többi tanulóval" és azt sem, hogy mit jelent a "Soulpreneur Megvalósító Klub tagság". Eddig inkább az volt a tapasztalatom, hogy egyéniben hatékonyabban haladtam a dolgaimmal. Most pedig azt élvezem, hogy a többiek beszámolóinak révén betekintést nyerhetek olyan világokba, amelyek szélesítik a látókörömet, valamint lehetőséget adnak szakmai együttműködésre olyanokkal, akiknek hasonló az értékrendje"

Perge-Kovács Gina


kutyaegeszseg.hu


Egy teljesen új szemléletmódot kaptam, amivel sokkal szívesebben dolgozom. Újra élvezem a tervezést és az ügyfelek totálisan más megközelítése hatalmas segítség volt. Kaptam még egy jó, vidám, leginkább csajokból álló csapatot, akiknek szívesen segítek és látom, hogy ők is így vannak vele. Illetve Zsófi lényegre törő kérdései ismét gondolatébresztők voltak - ezt is kaptam. :) 

Garai Orsolya


garaiorsolyacoach.hu


A legfontosabb felismerésem, hogy nem másokat győzünk le a marketinggel, hanem eljutunk azokhoz, akik velünk rezegnek, akiknek ránk van szüksége. Örömmel (szívvel lélekkel :-) és már nem kényszerből foglalkozom a marketinggel.

Boros Katalin


boroskatalin.hu


Nekem az rengeteget jelent, hogy minden kérdésemre választ kaptam. Sok biztatást is kaptam Zsófitól és persze az alapokat, hogy ne hagyjam ki, hogy a vevő szemszögéből lássam a dolgot (alias munkafüzetek). Jaa, és a tanulópáros dolog is szuper volt!

Neked szól a Soulpreneur Program, ha:

A szenvedélyedre épülő vállalkozást építesz, vagy épp azon vagy, hogy létrehozd.

Szeretnéd látni a pontos lépéseket a vállalkozásod fejlődése, építése kapcsán és tenni is ezért.

Olyan marketing megközelítésre vágysz, ami sikeres, de etikus, gyomorgörcs mentes és összhangban van Veled.

Eleged van az „egyedül csinálok mindent”-ből és szeretnél egy inspiráló közösség tagja lenni, egymást támogatva, inspirálva.

soulprenuer Program & közösség

Szeretnél üzletileg sikeres vállalkozást építeni, szívből, önazonosan?

Írd be az email címed és minden Kedden érkezik a heti inspirációd!

>